+4(0) 234 206 125

Spital si Policlinica cu profil Chirurgical

office@clinicapalade.ro

Anestezie Intensiva

Home / Anestezie Intensiva

Definitie

    ANESTEZIA este o metoda terapeutica prin care se aboleste reversibil sensibilitatea in timpul actului operator, oferind confort deopotriva pacientului si medicului chirurg.

Anestezie

Terapie

Intensiva

 

Principalul deziderat anestezic este abolirea  durerii pe timpul actului operator. Confortul psihic al pacientului este alt deziderat important, si este realizat prin SEDARE intravenoasa sau inhalatorie , sau chiar prin SOMN reversibil indus medicamentos.

 

Pe primul loc in timpul unei anestezii sta siguranta pacientului! De aceea, STABILITATEA FUNCTIILOR VITALE este in centrul atentiei medicului anestezist, fiind obtinuta prin medicatie adecvata si monitorizare continua.

 

Inaintea programarii unei interventii chirurgicale, pacientul este consultat de medicul anestezist pentru evaluarea  riscului anestezic , completarea investigatiilor si stabilirea planului anestezico-chirurgical.

 

In Clinica Palade , in functie de tipul interventiei chirurgicale si de bolile asociate ale pacientului, acesta poate beneficia de urmatoarele tipuri de anestezie:

- anestezie locala ( cu sau fara sedare intravenoasa): injectare de anestezic local in regiunea ce urmeaza a fi operata, zona respectiva devenind nedureroasa in timpul manevrelor chirurgicale

- anestezie regionala (cu sedare intravenoasa): prin injectare de  anestezic in spatiul subarahnoidian ( rahianestezie) sau peridural ( anestezie peridurala), care suprima sensibilitatea si mobilitatea in partea inferioara a corpului.Pacientul este constient , iar efectele anestezicului sunt complet reversibile.

- anestezie generala de scurta durata : prin administrare de anestezic intravenos sau inhalator care   aboleste starea de constienta si sensibilitatea dureroasa a pacientului, pe durata scurta de timp, cu mentinerea  respiratiei spontane.

- anestezie generala cu protezarea caii aeriene (IOT), in care pacientul are abolita starea de constienta, sensibilitatea dureroasa si respiratia spontana , acesta fiind ventilat de aparate pana la sfarsitul operatiei, ulterior recuperarea fiind completa. Postoperator imediat pacientul este transportat in salonul ATI unde este supravegheat de medicul anestezist si asistenta medicala pana la revenirea completa de sub efectul anestezic.

Quick Links

   Politica de Confidentialitate

→  Informare privind prelucrarea datelor

 

CONTACT

BACAU

Str. Erou Ciprian Pintea nr.21

tel.     +4(0) 234  206 125

mob. +4(0) 744  363 776

fax.    +4(0) 234  520 028

office@clinicapalade.ro

           Copyright © 2023 ClinicaPALADE. Toate drepturiile rezervate

Clinica PALADE isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestui website. Toate elementele originale ce apar pe acest website sunt protejate prin dreptul de autor. Protectia se exercita asupra textelor, creatiei artistice, imaginilor si fotografiilor, precum si asupra altor elemente protejate de copyright..