Definitie

OBSTETRICA

GINECOLOGIE

 Reprezintă o specialitate medicală care se ocupă cu studiul morfo-fiziopatologiei organelor genitale feminine ca parte a întregului organism, al proceselor biologice legate de reproducere si tratamentul stărilor patologice din sfera genitală

  Obstetrica este ramura medicinei care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul modificarilor  induse in organismul femeii in urma conceptiei, gestatiei si dezvoltarii intrauterine a fatului, nasterea si  perioada lehuziei, precum si evolutia si dezvoltarea fatului pe tot parcursul sarcinii.

 

  Urmarim evolutia sarcinii  prin consultatii prenatale periodice, clinice si echografice, investigatii de  laborator in dinamica, programarea si pregatirea nasterii prin cezariana.

 

 In Clinica se efectueaza nasteri prin cezariana cu resuscitarea si monitorizarea nou nascutului si asistenta medicala post cezariana continua a mamei si copilului.

 

  Ginecologia se ocupa cu studiul, diagnosticul si tratamentul bolilor organelor genitale feminine. Unele boli ginecologice pot fi diagnosticate si  tratate in ambulatorul de specialitate, prin proceduri medicale si de mica chirurgie iar cele care necesita proceduri medico-chirurgicale complexe ( operatii ) sunt rezolvate in conditii de spitalizare continua.

Diagnosticul cauzelor infertilitatii prin investigatii de laborator, imagistice si verificarea permeabilitatii tubare prin cromohisterosalpingoscopie laparoscopica si tratamentul acestora, pot fi urmate de conceptia unei sarcini normale.

 

Bolile ginecologice cu indicatie chirurgicala sunt rezolvate prin tehnici chirurgicale conventionale (clasice) sau prin metode miniinvazive moderne ( laparoscopice), in functie de complexitatea acestora.

 

Patologia ginecologica cu indicatie chirurgicala care poate fi rezolvata in Clinica se adreseaza urmatoarelor afectiuni:

    - Fibromul uterin

    - Tumori ale anexelor

    - Prolaps genital

    - Cistocelul cu sau fara incontinenta urinara la efort

    - Rectocelul

    - Tumorile vulvo-vaginale

    - Tumorile sanului

 

Pentru detalii, consultati si lista serviciilor medicale.

AMBULATOR DE SPECIALITATE

Dr. Ion Petru Ichim

Medic primar

PROGRAM

Luni:            1400 - 1800

Marti:            800 - 1200

Miercuri:     1400 - 1800

Joi:                800 - 1200

Vineri:          1400 - 1800

Sambata:    -

SPITAL

Dr. Anca Dociu

Medic primar Obstetrica Ginecologie

Doctor in medicina

 

PROGRAM

Luni:                800 - 1200

Marti:            1200 - 1900

Miercuri:         800 - 1200

Joi:                    800 - 1600

Vineri:              800 - 1200

Sambata:        800 - 1200

Dr. Adrian Neagoe

Medic Specialist

 

PROGRAM

Luni:              1700 - 1900

Marti:            -

Miercuri:        1700 - 1900

Joi:                   -

Vineri:             -

Sambata:        -